Det är hård konkurrens om den prestigefyllda titeln Årets kock. I år anmälde sig 114 kockar för att tävla i matlagning. Av dessa valde en jury ut 40 kockar som fick laga sin rätt och presentera den för en jury som i sin tur utsåg 18 semifinalister.
Jonathan Kasche jobbar sedan tre månader på restaurangen Lilla Ego i Stockholm och det är också där som han tränar på att laga sin maträtt.
– Det är kryddigt fläsk med variation på kål och koriander. Jag har tränat mycket, minst sju gånger hittills och det blir säkert fyra gånger till. Rätten tar tre timmar att göra och det är 14 tallrikar som ska serveras.
På onsdag, den 11 november, tävlar Jonathan mot åtta andra kockar i Helsingborg och den 17 november går en liknande semifinal i Karlstad. Från semifinalerna går sammanlagt åtta vidare till finalen i Stockholm den 11 februari nästa år.
Vinnaren av Årets kock 2016 blir svensk mästare i professionell matlagning och får förutom titeln också Gastronomiska akademiens mejerimedalj i guld och dessutom en studieresa till ett gastronomiskt intressant land.