Stor godiskedja öppnar i Folkesta – 288 kvadratmeter med sötsaker

Torsdag 23 maj öppnar godiskedjan Kandy´z i Folkesta köpcentrum. En godisbutik med över 850 sorters lösviktsgodis.

18 maj 2019 05:15

Godiskedjan Kandy´z har under en längre tid sökt efter en franchisetagare i Eskilstuna. Nu har de hittat en, eller rättare sagt två. Mac Lund och hans far Christer Lund slår upp dörrarna till en stor godisbutik i Folkesta köpcentrum den 23 maj.

– Jag har haft en egen byggfirma i 23 år. Kroppen börjar ta slut och nu tyckte jag att det var dags att satsa på något annat, säger Mac Lund och tillägger:

– Så en godisbutik blir mitt nya kall, godis kommer alltid att funka, hahaha!

Var kommer den nya godisbutiken att ligga?

– Vi öppnar på hörnet i köpcentret Folkesta, där Tuna Zoo och Hööks har sina butiker idag.

Hur kommer det sig att ni öppnar i just Folkesta?

– Jag hade kollat runt lite i stan efter lediga lokaler och när jag kontaktade Kandy´z visade det sig att vi båda hade intresse för just den här lokalen i Folkesta. Så då var det bara att slå till.

Hur stor är lokalen?

– Den är på 288 kvadratmeter och ryms på ett våningsplan. Det kommer finnas sittplatser för våra kunder både inom- och utomhus.

Då finns det plats för mycket godis?

– Ja, det kan man lugnt säga. Nu kommer godisleveranserna som innehåller runt 17 ton, det är mycket det. Det blir extra mycket nu när vi ska öppna butiken, så stora leveranser blir det inte i framtiden.

Mac Lund, som är byggare i grunden, renoverar själv lokalerna. Under de senaste veckorna har han bland annat rivit väggar och installerat ett nytt kylsystem, detta för att hålla en jämn temperatur på 22 grader i butiken året om. Under torsdagen kom inredningen och på fredagen merparten av alla sötsaker.

– Igår anlände inredningen och hyllorna, så nu får vi jobba på ordentligt framöver för att installera allt. Nu kommer även allt godis så vi kan börja packa upp det också.

Är det bara lösviktsgodis som kommer att säljas i butiken?

– Vi kommer även att sälja chips, ett stort utbud av andra godisprodukter, läsk och så ska vi ha ett glasscafé för våra kunder.

Ett glasscafé?

– Vi kommer att sälja mjukglass och ha ett brett sortiment av kulglass, 36 olika sorter har jag med i beställningen.

Kommer du och din far arbeta tillsammans i butiken?

– Jag kommer att arbeta på heltid som butikschef, min far kommer backa upp mig när det behövs. Han är lite halvtidpensionär och kan hjälpa till vid behov, säger Mac Lund och skrattar.

– Vi kommer även ha några personer som är timanställda.

Företaget Kandy´z startade 2007 och har sedan dess öppnat 16 godisbutiker runt om i Sverige. Torsdag eftermiddag den 23:e maj slår de upp dörrarna till ett 17:e.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Holm