Sven Stapel på restaurang Papas Tapas polisanmäld för olaga intrång: "Det här projektet ser verkligen ut att ta knäcken på oss"

– Tänk om vi hade försökt prata med varandra i stället för att komma med anmälningar.

Sven Stapel på Papas Tapas i Eskilstuna vet inte riktigt hur han ska se på den polisanmälan om olaga intrång på byggarbetsplats som upprättats mot honom.

2 januari 2018 18:00

Det hela bottnar i att restaurangägaren under hela våren och större delen av sommaren kunnat öppna en gångväg tvärs över avspärrningarna på Kriebsensgatan.

Detta för att snabbt kunna forsla maten som tillagas i köket i den ena delen till den andra där en del av gästerna bänkar sig.

Det här kom som en total överraskning för de parter som står för ombyggnationen av Kungsgatan, menar Sven Stapel, som tycker att hela projektet kunde genomförts mycket smidigare. Om bara parterna i lugn och ro satt sig ned och förklarat för varandra vad som är viktigt att tänka på ur respektive synvinkel sett.

Något som man kanske borde ha gjort från starten i vintras, och som ledde fram till att restaurangägaren skickade ut en i formen av en nödsignal i augusti.

– Vi har haft fall där man valt att köra i gång maskiner precis utanför restaurangen som fått tallrikarna på våra lunchgästers bord att röra på sig. Och detta har skett mitt i lunchrusningen.

När personalen gått ut och vädjat till föraren att man kanske kan köra maskinen strax efter klockan 13 i stället har man fått ett okej till svar, självklart gör vi det. Men det har också hänt att man fått en helt annan respons.

– Ja, det var en maskinist som valde att ge mig fingret och det var väl en gest som förklarade hans ståndpunkt, men det var också en gest i ungdomligt oförstånd. Jag kan inte ta det på riktigt allvar.

Större bekymmer ser Sven Stapel i att stämningen blivit allt mer hätsk ju längre tid som gått. Tidigare parkerade man gärna grävskopor och lastare ett stycke upp på gatan, nu står de många gånger parkerade precis utanför restaurangen när man lägger ner ombyggnadsarbetet för helgen och där får de sedan stå till måndag morgon.

Men nu är du polisanmäld för olaga intrång på byggarbetsplats?

– Ja, jo, det stämmer men det tror jag är ett missförstånd. Vi har ju haft en gångväg över till den andra delen av restaurangen. För vi kan väl inte förväntas springa upp till Nygatan och runda hela bygget.

Du funderar inte på att bemöta en polisanmälan med en egen anmälan?

– Nej, jag är över 70 nu, jag är för gammal för att bråka. Men jag tycker att det är olyckligt för min son och min personal för det här projektet ser verkligen ut att ta knäcken på oss.

Kungsgatan etapp två

Första etappen av Kungsgatan inleddes våren 2016 och avslutades sommaren 2017.

Etapp två påbörjades i februari 2018 och förväntas vara klart november 2019.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torsten Braf

Ämnen du kan följa