Teodorescu om Moderaternas framtid

Alice Teodorescu Måwe (M) anser att tänket i svensk politik har varit för kortsiktigt. "Jag tror att vi ska sluta vara så himla rädda för att göra fel", säger hon.

"Det är inte aktuellt med något regeringssamarbete utan det man har diskuterat är de frågor man tycker lika i och det ser inte jag som något konstigt överhuvudtaget", säger Alice Teodorescu Måwe.

"Det är inte aktuellt med något regeringssamarbete utan det man har diskuterat är de frågor man tycker lika i och det ser inte jag som något konstigt överhuvudtaget", säger Alice Teodorescu Måwe.

Foto: Robin Folkö

Eskilstuna kommun2019-12-04 21:32

Att Sverige har agerat alldeles för kortsiktigt är Alice Teodorescu Måwes klara uppfattning. Hon menar att om man är ängslig och rädd för att ta risker, då blir man bekväm och att det bäddar för den politik vi har sett prägla Sverige.

– Jag tror att vi ska sluta vara så himla rädda för att göra fel och vara mer inriktade på att göra rätt, säger Alice Teodorescu Måwe.

Alice Teodorescu Måwe talade också om normer och tog upp stöken på biblioteken runt om i landet.

– Det är ett tecken på en normlöshet som breder ut sig. Att man inte längre ser offentligheten som något man är varsam med och tar ansvar för, säger hon.

Att Sverigedemokraterna gått om Moderaterna som näst största parti skulle påverka Moderaternas framtida politik slår Alice Teodorescu Måwe ifrån sig.

– Det som definierar en demokrati är att det finns en opposition och oppositionens roll är att driva regeringen framför sig. Jag tror inte att man kan påverka ett annat parti, säger hon.

Moderatledaren Ulf Kristersson har varit tydlig med att Moderaternas och Sverigedemokraternas värderingar skiljer sig. Att ett framtida regeringssamarbete mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna skulle kunna innebära samma låsning som för dagens regering ser hon inte just nu.

– Det är inte aktuellt med något regeringssamarbete utan det man har diskuterat är de frågor man tycker lika i och det ser inte jag som något konstigt överhuvudtaget, säger Alice Teodorescu Måwe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!