Tre personer misstänks för tjänstefel i arresten

Begick de tre personerna i arresten i Eskilstuna ett brott eller inte vid en händelse i januari 2018? Den frågan utreder just nu en åklagare vid särskilda åklagarkammaren. Men vad det handlar om är strikt hemligt.

19 januari 2018 09:19

Det var i januari i år som något ska ha hänt i arresten vid polishuset i Eskilstuna. Händelsen anmäldes och eftersom det handlar om personal så utreds det hela av en speciell enhet inom åklagarmyndigheten, den så kallade särkskilda åklagarkammaren.

Tre personer, arrestpersonal och inte poliser, har nu fått varsin offentlig försvarare och de tre som utreds ska förhöras i slutet av månaden.

Brotten de utreds för är tjänstfel och osant intygande.

Kan du berätta någonting vad det handlar om?

– Nej. jag kan inte gå in på vad det gäller. Förundersökningssekretess råder, säger chefsåklagare Lena Kastlund vid särskilda åklagarkammaren och är den som har utredningen på sitt bord.

Har händelsen gjort att någon har dött eller har blivit skadad?

– Nej. Det kan jag i och för sig intyga. Inga personer har avlidit eller kommit till skada av händelsen, säger Lena Kastlund.

Utredningen rullar nu på och när förhör och andra utredningsåtgärder är klara ska åklagaren fatta beslut om det hela ska gå vidare till åtal eller om utredningen ska läggas ner och misstankarna mot de tre ska avskrivas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg