Två gripna efter tips – polisen har hittat stora mängder stöldgods

Ett område i Eskilstuna spärrades av under söndagen. Detta sedan polisen hittat stora mängder misstänkt stöldgods på platsen. Ett tips från allmänheten ledde polisen rätt och två personer greps.

19 maj 2019 16:28

Larmet kom vid 12-tiden på söndagen. Anmälaren ringer in och beskriver en bil som han misstänker har använts vid ett inbrott. Nu verkar en stöldhärva vara på väg att nystas upp.

– Vi grep två personer, en man och en kvinna, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen.

När polisen konfronterar de här personerna kan man snabbt konstatera att de verkar ha begått stölder. Man finner stora mängder stöldgods.

– Det var så pass omfattande att polisen spärrade av platsen i väntan på mer resurser. Vi insåg direkt att det här inte är något vi ska gå in och gräva runt i utan att ha rätt personal på plats, säger Lars-Göran Nilseryd.

Polisen vill av förklarliga skäl inte gå ut med var det avspärrade området ligger, en plats som nu bevakas.

Nu väntar ett utredningsarbete för att kartlägga var fynden man gjort hör hemma.

– Förhoppningen är att många som haft inbrott kan få sina saker tillbaka och få sina brott uppklarade, säger Lars-Göran Nilseryd.

Men exakt vad man kommer att finna återstår att se.

– Den här typen av personer är kleptomaner och kan ta alltifrån skräp till något riktigt värdefullt.

På måndagseftermiddagen rapporterar polisen att utredningen är i sin linda och att det är en 34-årig man och en 22-årig kvinna som har gripits och anhållits misstänkta för stöld.

– Just nu pågår godsspårning. Vi tror att det kan vara en stor omfattning på det här, säger Elisabeth Larsson, inspektör hos Eskilstunapolisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lisa Hölne