Utryckning till brand i garage

Räddningstjänsten larmades till en garagebrand i Hammarby utanför Eskilstuna på torsdagseftermiddagen. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand.

SOS-larmet om branden kom klockan 13.04.

SOS-larmet om branden kom klockan 13.04.

Foto: Arkivbild.

Eskilstuna kommun2019-11-21 13:40

SOS-larmet om branden kom klockan 13.04 på torsdagseftermiddagen. Enligt uppgift var den fullt utvecklad.

– Det är en brand i ett ganska stort garage med tillhörande lägenhet. Vi är framme på platsen nu och de ser att det kommer rök från ett plåttak. Så vi är på väg ut med en extra resurs för att undersöka det, säger Lina Toth Hallqvist, inre befäl vid räddningstjänsten, strax efter klockan 13.

Räddningstjänsten har bland annat brutit upp panel på byggnaden för att komma åt och släcka. Det är oklart hur pass stora skadorna på byggnaden är, men vid halv tretiden på eftermiddagen var branden släckt.

Enligt räddningstjänsten var det ägarna själva som larmade om branden. Ingen person uppges ha skadats i samband med händelsen. 

Det är ännu oklart hur branden startade. Polisen kommer att utreda orsaken till branden och har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand. Polisen ska även göra en kriminalteknisk undersökning på brandplatsen.

Fotnot: I en tidigare version skrev vi att Hammarbykorset stängdes av för trafik. Detta var uppgifter från polisen som inte visade sig stämma. Avstängningen var på grund av ett vägarbete, inte på grund av branden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!