Väjde för djur på 53:an – voltade med bilen

Bilföraren väjde för ett djur på riksväg 53 vid Örsta utanför Eskilstuna, men förlorade kontrollen över bilen och voltade.

Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till Örsta. De två drabbade personerna togs med till Mälarsjukhuset för kontroll.

Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till Örsta. De två drabbade personerna togs med till Mälarsjukhuset för kontroll.

Foto: Peter Larsson

Eskilstuna kommun2019-10-15 19:42

Det var strax före klockan 19.30 på tisdagskvällen som olyckan var framme. Ett djur på vägen fick bilföraren att försöka väja, men i stället för en undanmanöver voltade bilen. Den blev liggande vid sidan av vägen.

– Den hamnade på taket, berättar Joakim Lans, inre befäl på räddningstjänsten.

Bilföraren var inte ensam i bilen, utan hade en passagerare med sig. Båda två kunde enligt räddningstjänsten ta sig ur den voltade bilen för egen maskin.

– De var ur bilen när vi kom till platsen, så jag tror inte att de är allvarligt skadade, säger Lans.

Förutom räddningstjänst larmades även två ambulanser ut på olyckan. Ambulanspersonalen tog beslut om att ta med sig de två drabbade personerna till sjukhuset för kontroll, men ska inte heller ha haft uppfattningen att de var allvarligt skadade.

Polisen var också på plats, och det mynnade ut i att bilföraren bötfälldes. Enligt polisen ska bilens däck har varit mer slitna än vad som är tillåtet.

Övrigt trafik ska bara ha påverkats kortvarigt av olyckan, eftersom bilen blev liggande vid sidan av vägen. Enligt polisen kommer den att bärgas senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!