"Vi kommer fortsätta att söka längs ån"

John Backman är fortfarande spårlöst försvunnen. Under tisdagen fortsätter sökandet med en dykrobot och hundar i centrala Eskilstuna medan FIKK åter samlas ute vid Västerleden.

Sökandet efter försvunne John Backman, 18, fortsätter och åter är det FIKK som leder arbetet.

Sökandet efter försvunne John Backman, 18, fortsätter och åter är det FIKK som leder arbetet.

Foto: Privat

Eskilstuna kommun2019-10-15 11:51

Sökandet efter försvunne John Backman, 18, fortsätter under tisdagen.

Katrineholmsbon försvann efter en studentfest i Eskilstuna för sex dagar sedan och bortsett från en nedkopplad mobiltelefon vid 01-tiden finns det ännu inga spår efter 18-åringen. 

Åter är det FIKK, Frivilliga Insatser vid Kris och Katastrof, som leder arbetet och runt lunchtid samlas de ute vid Västerleden.

– Västerleden är vår samlingsplats och sedan skickar vi ut folk till lite olika områden, det är inte specifikt att vi tror att han finns ute vid Västerleden utan det är en bra plats att samlas på för att börja söka, säger insatsledaren Annika Sigurdsson.

Eskilstuna Energi och Miljö har även bidragit med att låna ut en båt för att underlätta sökandet.

– Vi kommer fortsätta att söka längs ån, framför allt med båt men även börja att söka längs vägen hem till Katrineholm. Där är Skogstorp ett av ställena vi tittat på, säger Annika Sigurdsson.

Under måndagen följde polisen upp flera tips från personer som trott att de sett sådant som kan kopplas till försvinnandet. Bland annat sökte polis och räddningstjänst i Eskilstunaån både i Vilsta och i centrum, men utan några fynd.

Under tisdagen fortsätter polisen sitt arbete och ska ta in en dykrobot och hundar med speciella kompetenser för att försöka hitta den försvunne 18-åringen. 

John Backman är 183 centimeter lång och väger 67 kilo. Han har kortklippt mellanblont hår och blå ögon.

Vid försvinnande var han iklädd en röd studentoverall med vit krage och svarta skor med vita detaljer.

Har du uppgifter om försvunne John Backman? Kontakta polisen på 114 14 eller i brådskande fall 112.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!