Festivaldags på Parken Zoo: Molly Sandén öppnade med titelspåret

Nio popstjärnor hade gjort sig redo att möta sina fans i Parken Zoo i Eskilstuna. När Rix FM Festival drog i gång var det hitkavalkad som gällde.

23 juni 2018 09:00

Kvällens line up omfattade en artist som har passerat ofattbara en halv miljard streams av en låt på Spotify. Den bedriften har dj-n Mike Perry gjort med låten "The Ocean". Sandro Cavazza som också gästade festivalen ligger inte långt efter, som sångare i Aviciis hit "Without You" kan han räkna in 362 miljoner strömningar på samma tjänst.

Andra heta stjärnor på plats var Molly Sandén, Rhys och Wiktoria.

På Parken Zoo på torsdagskvällen fanns även artister som tilltalar barn och deras föräldrar - som Mendez, Martin Almgren, Mariette och John Lundvik. Rix FM Festival är inte bara en musikfest. Det är även en selfiefest. Flera av artisterna signerade och ställde upp på selfies.

Laila Bagge och Roger Nordin från Rix Morgon-zoo presenterade kvällens första artist Mike Perry. När han körde ”The Ocean” uppstod lätt hysteri, särskilt som det kastades ut gigantiska blå badbollar i publikhavet.

Nästa artist var Martin Almgren, Idol-vinnare 2015 och melodifestivalfinalist i år. Han sjöng bland annat sin nya singel "Unconditional”.

Han tackade bandet allra ödmjukast.

– Har man stått och kört covers i hela sitt liv är det en ynnest att få stå på scenen med sådana här musiker, sa han och klämde i med mellolåten "Bitter Lullaby”.

Rhys gick ut hårt med ”To god to be true”, en av sina första hits. Hon avslöjade att hon har en massa släkt i Eskilstuna och känner sig hemma här, innan hon spelade sin senaste singel ”No vacancy”.

Mitt under den fick hon geting-panik och skrek rakt ut, men fann sig snabbt och körde sin jättehit ”Last Dance”.

Mariette är alltid en stabil artist, och hennes framträdande på Rix Fm Festival i Eskilstuna utgjorde inget undantag. Hon körde sina Melodifestivallåtar ”For You” och ”A million years” och avslutade med sin senaste singel ”Time to spare”.

När John Lundvik körde soulrökaren ”Friday, saturday, sunday började regnet vräka ner. Många ville ändå stå kvar och kolla in honom när han spelade sin Melodifestivalsuccé ”My Turn”.

Energiknippet Wiktoria fick också sjunga i ösregn men lyckades få publiken att troget stå kvar och lyssna på hennes genombrottslåt ”Save me”. När det blev dags för countrypoplåten ”As I lay me down” hade regnet nästan upphört.

”Större” heter Molly Sandens hyllade album på svenska, och med det i ryggen är hon också större och tyngre än någonsin som artist. Titelspåret blev också den första låten hon spelade i Parken Zoo.

I ”Utan dig” utbröt allsång och stämningen blev lite tätare. Molly Sanden fick lite längre tid på scenen än de andra artisterna och hann spela även ”Rygg mot rygg” och ”Sand” från ”Större”.

Den som trodde att låttiteln ”Wonderwall” för evigt är inmutad av Oasis har inte hört Mendez nya singel ”My wonderwall”. Med den inledde han sitt framträdande innan han fortsatte med en äldre låt, ”Razor tongue”. Han avslutade med sin folkkära melodifestivallåt ”Everyday”.

En av sommarens mest lyssnade röster är Sandro Cavazzas. Och på torsdagskvällen stod han på Rix FM Festivalscenen i Eskilstuna. Han började lågmält med ”So much better” till enkelt komp på akustisk gitarr. Sedan körde han ”High with somebody” och avslöjade att också han har haft massor av släktingar i Eskilstuna och har tillbringat mycket tid i stan. Han avslutade hela konserten med sin och Aviciis stora hit ”Without you” och passade på att hylla Tim Avicii Bergling som gick bort tidigare år.

Rix FM Festival

Medverkande artister:

Molly Sandén, Wiktoria, Mendez, Mike Perry, Rhys, Martin Almgren, John Lundvik, Mariette och Sandro Cavazza.

Parken Zoo Eskilstuna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catarina Nitz