Pingstkyrkan blir moské

Pingstkyrkan i Flen är såld men betalas först om ett år. Nya ägaren heter Alhouda Muslimska Center som nu ska samla in fyra miljoner kronor för att slutföra köpet.

10 maj 2011 06:15

Pingstkyrkan har varit till salu sedan i november i fjol då Pingstkyrkan och Andreaskyrkan gick samman. Nu står det klart att Alhouda Muslimska Center blir nya ägare med målsättningen att öppna upp en moské.

- I nästan 20 år har vi trängts i en källare och det kommer fler medlemmar varje månad. Vi var tvungna att köpa en större lokal, säger Skender Zekic, ordförande för Romska-Svenska föreningen som tillsammans med Bosniska föreningen samarbetar med Alhouda Muslimska Center.

Beslutet att sälja kyrkan till en muslimsk förening var inget självklart val för Centrumkyrkans medlemmar.

- Det var mycket diskussioner fram och tillbaka med vånda för en del medlemmar som tycker det känns konstigt eftersom kristna blir förföljda i en del muslimska länder. Men vi ser inget hinder. De muslimer som kommit hit har gjort det av en anledning och vi vill visa vår goda vilja. Det här kan skapa möten och goda relationer, säger Christina Blomqvist, ordförande för Centrumkyrkan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Berggren