Yrkeshögskolans start hänger på skör tråd

Ansökningstiden till Yrkeshögskolan i Flen förlängs till 20 juni. De 16 ansökningar som hittills kommit in är för få för att utbildningen i praktisk industriteknik ska starta.

10 juni 2011 09:58

– Vi ska aktivera oss ytterligare de kommande veckorna och hoppas då att fler ska upptäcka vilken bra utbildning detta är, säger Ann-Catrin Ingestad, utbildningsledare.

Ni har inte slängt in handduken?
– Absolut inte. Jag ska bland annat ringa till en del som var intresserade då vi hade öppet hus på Volvo Parts men ännu inte skickat en ansökan.

Lätt att få jobb
För ett par veckor sedan fick tolv studenter sina examensbevis efter två års industriteknikstudier i Flen.

Åtta av dem hade redan klart med arbete och två skulle på arbetsintervju.

Ann-Catrin Ingestad kan berätta hur arbetsgivare inte sällan uppvaktar studenterna med erbjudanden om jobb långt innan utbildningen är avslutad.

Men i fjol hände något. Ansökningarna blev för få för att Yrkeshögskolan skulle kunna starta.

16 anmälda räcker inte
Och trenden tycks bestå. De hittills 16 ansökningarna räcker inte för att starta en årskurs. Därför förlängs ansökningstiden till 20 juni.

– Det behövs 18 studenter som går utbildningen. Jag skulle behöva strax över 20 ansökningar för att vara säker på att det blir tillräckligt många som börjar, säger Ann-Catrin Ingestad.

22 juni tar Yrkeshögskolans ledningsgrupp beslutet om utbildning i praktisk industriteknik ska starta med en ny årskull studenter till hösten.

Flera lokala industriföretag menar att utbildningen är avgörande för Flens framtid som industrikommun.

I högen med ansökningar finns intresserade från Avesta i norr till Norrköping i söder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Edlund