Nej till racingutbildning

En racingutbildning med riksintag. Det var visionen för Prins Wilhelmgymnasiet. En vision som ser ut att spricka efter skolverkets avslag.

8 september 2011 09:50

Tillsammans med företaget Bilteknik Motorsport var tanken att Prins Wilhelmgymnasiet skulle starta en specialutbildning till racingmekaniker. Det praktiska skulle läras ut på hos företaget och övriga ämnen på gymnasiet. Men skolverket föll inte för upplägget och avslog ansökan.

– Det var tråkigt att höra. Vi hade goda förhoppningar eftersom Bilteknik Motorsport är det största företaget i landet inom racingcirkusen, säger Prins Wilhelmgymnasiets rektor Mikael Larsson när han nås av beskedet från Eskilstuna-Kuriren.

Grunden till skolverkets beslut är bland annat att den nationella efterfrågan inte är tillräckligt stor och att utbildningskostnad inte är rimlig i förhållande till dess syfte.

– Vi är väldigt övertygade om att det finns en efterfrågan, racingmekaniker hänger inte på träd med den specialkunskap som krävs. Vi ska inte ge upp så lätt utan måste ta kontakt med skolverket och förtydliga för dem, säger Johan Göthberg på Bilteknik Motorsport.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!