Planerar ett stort upplevelsecenter

Han är mest känd för byggandet av sin Batmobil. Nu vill Leif Garvin ta nästa steg och öppna en actionpark tillsammans med det amerikanska filmbolaget Warner Brothers - i Flen.

28 mars 2012 06:22

När Stockholmaren Leif Garvin 1989 såg filmen Batman blev han frälst - av Batmobilen. Han bestämde sig då för att en dag bygga en exakt replika av Batmans svarta vrålåk. Tio år senare inleddes byggandet och 2003 stod bilen klar. Nu håller Leif Garvin på att lägga grunden till ett än större projekt. Ett actionpark i mångmiljonsklassen i Flen.

– Jag håller på och förhandlar med Warner Brothers om rättigheterna till parken. Jag vill helst samarbeta med dem, men kommer oavsett göra en park, säger Leif Garvin när Eskilstuna-Kuriren träffar honom i Flen.

Tanken är att skapa ett upplevelsecenter med bland annat tredimensionella världar, stuntman-shower, hotell, restauranger och butiker. Förebilden är Universal Studios i USA. Planen är att bygga upp actionparken i Flen. Att det blev just Flen beror delvis på att Leif Garvins syster har bott i Hälleforsnäs i många år, men framför allt tack vare läget.

– Det är den absolut bästa platsen med alla storstäder runt omkring. Om det här blir av kommer det förändra hela Sörmland. Nya arbetstillfällen kommer skapas och det kommer påverka hela infrastrukturen. Parken kommer sätta Flen på kartan.

Leif Garvin tror att det kommer ta tre till fem år innan parken står färdig om alla bitar faller på plats. Var parken kommer ligga är ännu oklart, men enligt Leif Garvin har kommunen mark att erbjuda. Ingrid Gustavsson är näringslivschef i Flen.

– Att de är ute efter mark känner jag inte till, men om de vill köpa mark finns det både vid Öja och Talja. Kan han genomföra det här är det väldigt positivt, men jag vet inte hur hans kontakter ser ut, säger Ingrid Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Berggren