Bilister utan tillstånd på handikapplats

Ofta står det bilar utan handikapptillstånd på handikapplatserna på Kungsgatan. Att en humoristisk skylt upplyser om att lathet inte är något funktionshinder, verkar inte hjälpa.

28 juni 2012 06:00

Kaj Johansson har sitt jobb på Norra Kungsgatan och som rullstolsburen behöver han parkera på en handikapplats. Men ofta är platserna på gatan upptagna av bilar utan speciellt parkeringstillstånd innanför vindrutan.

– Det händer minst fem gånger om dagen att folk parkerar utan tillstånd. Det är inte ovanligt att det står bilar på båda sidor om vägen utan tillstånd, säger Kaj Johansson.

Det händer till och med att en bilist utan tillstånd parkerar rakt över två handikapprutor. Så var det i onsdags förmiddag utanför Apoteket när Kaj Johansson sökte en parkeringsruta.

– Det är som att ge mig fingret och säga att jag skiter inte bara i att jag inte har tillstånd utan också att de som behöver parkeringsplatserna inte ska kunna använda dem, säger Kaj Johansson.

På båda sidor om Norra Kungsgatan är handikappsymbolen kompletterad med en skylt där det står lathet är inget funktionshinder.

– Jag trodde att man med lite humor skulle få fler att bry sig men det funkar uppenbarligen inte, säger Kaj Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hübsch