Terrängcykelbana planeras i Sparreholm

En gammal tågvall i centrala Sparreholm ska ligga till grund för en kuperad cykelbana. Nu ligger bollen hos Flens kommun.

28 mars 2013 05:52

Det är precis bredvid tågbron bredvid Skarvnäsvägen i centrala Sparreholm som cykelbanan är tänkt att ligga. På platsen gick tidigare järnvägen vilket gör det kuperat med en hög vall och branta sluttningar. En idealisk plats för en cykelbana enligt Magnus Svensson, ordförande i Sparreholms Bygderåd.

- Nästan alla har en cykel och ungdomarna älskar att cykla. Det här området är som gjort för en cykelbana. Det är hur kuperat som helst och bara att använda sig av terrängen.

Visionen är att det ska bli flera olika banor, dels med hopp och dels med hinder samt en velodrom. Det finns även planer på att ha en läktare för publik. Projektet är riktat mot ungdomar och en del av finansieringen är tänkt att skötas med medel som samlades in under Sparreholmsdagarna. Det som behöver göras är att röja och gräva iordning banorna och bygderådet har redan fått löften från lokala företagare som ställer upp med grävare.

- Jag vill att det ska vara ungdomarna i byn som ska utforma banan, kanske kan vi ordna med att åka till någon cykelbana någon annanstans där de kan få tips. Det här ska inte bli någon vuxenlekplats, det är ungdomarna som ska bestämma, säger Magnus Svensson.

En välutformad cykelbana i centrala Sparreholm tror Magnus Svensson kan komma att aktivera fler ungdomar och han ser även projektet som en möjlighet att locka entusiaster utifrån.

- Jag vet att elljusspår med utegym lockar folk och jag tror att det här definitivt kan få en del att komma hit. Det är ju kul att cykla!

Vad Sparreholms Bygderåd väntar på nu är svar från Flens kommun som äger marken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa