Alla anställda på Westbaltic varslade

Företaget Westbaltic Components stänger sin fabrik i Flen och varslar samtliga de 19 anställda om uppsägning. – Vi har informerat personalen om läget. Förhandlingar blir det senare i veckan, säger vd Nils-Göran Blomgren för Westbaltic Components Flen AB.

6 maj 2009 06:59

Westbaltic-gruppen med huvudkontor i Västervik har anläggningar för tillverkning av högteknologiska produkter i Flen, Töcksfors, Hultsfred, Norrköping och Shenzhen i Kina.

I Flen finns företaget i Öja företagsby där man utvecklar och kontraktstillverkar produkter med stort teknikinnehåll.

– Vi arbetar åt företag som inte har egen produktion. Det kan gälla produkter för användning inom banksektorn, till exempel uttagsautomater, och medicinteknik.

Köptes upp

Företaget startades 2004 av Nils-Göran Blomgren och Lars Höglund. För två år sedan köptes det upp och blev en del i företagsgruppen Westbaltic Components.

– Det såg bra ut tills i höstas då den ekonomiska krisen och lågkonjunkturen fick fäste. Talaris i Flen som varit en av våra stora kunder har ju dragit ned. Nu har vi tappat 40 procent av vår tidigare volym och blivit för små för att vara konkurrenskraftiga.

30 personer arbetade på Westbaltic Components Flen AB då produktionen gick på högvarv. När orderingången dalade varslades sex anställda och fick sluta.

Läs hela artikeln i onsdagens papperstidning

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Edlund