SD-gruppledare  i Flen hoppar av

Sverigedemokraterna i Flen står utan gruppledare sedan Riken Bergman lämnar alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Partiet kan därmed inte fylla sina mandatposter.

26 mars 2015 07:00

– Det stämmer att hon blev tvungen att avsäga sig alla uppdrag och satsa fullt ut på familjen, säger Rickard Brännman, Sverigedemokraterna i Flens presstalesman.

Tidpunkten för hennes beslut beskriver Rickard Brännman som överraskande, men han hävdar att hennes avhopp är något som har byggts upp under lång tid.

– Vi blev lite tagna på sängen av det här och har inte beslutat hur vi ska gå vidare. På söndag har vi årsmöte i Sörmland och då ska vi diskutera om detta men än är inget beslut taget, säger han.

Rickard Brännman tar nu över ordförandeposten i föreningen och arbetet med att utse en ny gruppledare tar vid. I nästa vecka hoppas han kunna meddela vem det blir som tar över efter Riken Bergman.

Riken Bergman har varit gruppledare sedan valet i höstas.

Anledningarna till varför hon och hennes man Mårten Bergman, som också sitter på ett av Sverigedemokraternas mandat, nu helt lämnar politiken vill Rickard Brännman inte spekulera i.

– Det är flera olika faktorer som har gjort att situationen blivit ohållbar och som gör att de inte kan fortsätta. Jag har pratat med dem och jag har förståelse för deras beslut, säger han.

Sverigedemokraterna har nio mandatposter i Flens kommun att fylla men när nu Riken Bergman och Mårten Bergman har lämnat politiken orsakar det problem för partiet.

– Eftersom vi inte har några ersättare drabbar det oss hårt. Nu är vi sju kvar och det är ingen hemlighet att vi har haft svårt med medlemsrekryteringen och det är givetvis tråkigt, säger Rickard Brännman.

Tidningen har sökt Riken Bergman för en kommentar men utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa