Större scen väntar systrarna från Flen

I höst intar det numera rikskända bandet Fröken Elvis Klarascenen i Stockholm med ett familjärt nyförvärv i ensemblen.

5 augusti 2015 08:00

Succén fortsätter för Fröken Elvis med Flensbon och Elvisfantasten Sanna Andersson i spetsen. Bandet har tidigare uppträtt på Klara soppteater och efter upprepade framgångar där samt framträdande i TV4 tar de nu klivet till en större scen.

– Vi kommer att göra föreställningen "Elvis på svenska" på Klarascenen på Stadsteatern i Stockholm. Tidigare har konserten varit en timme men nu har vi lagt till fyra fem låtar så den blir tjugo minuter längre, säger Sanna Andersson.

En av låtarna är sången om Flen som fått titeln "Sörmland". Hon har skrivit den tillsammans med sin syster Annelie Strindberg som ersätter den ordinarie bandmedlemmen Lisa Bodelius som väntar barn.

– Originalet är Elvislåten so high och vi har skrivit texten för att presentera oss själva. Den handlar om Sörmland och Flen och sen om att vi är systrar och även att Sanna upptäckte Elvis när hon var åtta år, säger Annelie Strindberg.

– Då var det i hemlighet, i tonåren lyssnade alla andra på Backstreet Boys och Spice Girls, tillägger Sanna.

Låten om Flen kom naturligt.

– Vi är två violer från Flen som ju valt att bo här och gillar underbara fantastiska Flen! Det var Camilla som föreslog det och Elvis har ju också sjungit om olika platser han varit på, men nog inte om Flen, säger Sanna Andersson.

Sanna kallar föreställningen en mer uppstyrd konsertvariant med genomtänkta mellanakter. I presentationerna av låtarna tar de upp saker som hur Elvis mådde, hur det hade varit om de funnits som band på hans tid och annat de snappat upp under tiden på turné.

– Det blir en liten twist på det här att många tycker det är fantastiskt med ett tjejband. Vi vill vända på det, säger Annelie.

Premiär på Klarascenen blir det den artonde augusti och föreställningen pågår fram till början av oktober. Däremellan ska de också medverka i tv igen, nu i SVT:s Go´kväll.

– Vi hoppas att Flensborna åker upp, det hade varit roligt! säger Annelie Strindberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!