Kinesisk trio låter sig imponeras på vänskapsbesök i Hällsforsnäs

I veckan besöker tre kineser Flens kommun för att knyta affärskontakter och besöka den gamle vännen Edward Kubalski i Hälleforsnäs. Naturen imponerade på kineserna, som var något skeptiska mot den svenska osten.

3 oktober 2008 06:30
När Mumin Yang, Gullin Fei och Geayu Deng från Kina anlände till Sverige i onsdags väntade först middag på Yxtaholm, där de bland annat fick smaka grönmögelost.

- Vi tyckte om maten, slottet och omgivningen, sa Gullin Fei som inte gärna vill säga något negativt om Sverige, men efter lite press kom ett utlåtande om osten: Den hade en unik smak.

Sightseeing
Besökarna bor på Loftet i Flen, och förutom att fördjupa affärskontakter ska de få sightseeing i trakten innan de återvänder hem på fredagen.
Deras besök har två syften, dels att träffa Edward Kubalski och dels att diskutera nya affärsmöjligheter med andra företag.

- För att göra bra affärer är ärlighet det viktigaste. Jag har känt Edward Kubalski i 13 år och vi har en bra relation, säger Mumin Yang, som sitter i styrelsen på ett statligt ägt företag i Peking.

Läs hela artikeln i fredagens papperstidning

Josefin Falk
0157-13356
josefin.falk@ekuriren.se
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa