Gunilla Fagerholm skrev en bok om livet i Kenya

I fem år bodde Gunilla Fagerholm och Bertil Lindström i en by i Kenya och startade en rad olika verksamheter i ett land helt främmande för dem. Deras historia är en berättelse om människors mod och uppfinningsrikedom och om korruptionens makt.

23 oktober 2008 06:30
I mitten på 90-talet bodde Gunilla Fagerholm och Bertil Lindström i ett radhus i Täby i Stockholm. Båda arbetade i datorbranschen.
- Vi jobbade dygnet runt och jag mådde väldigt dåligt av min fibromyalgi som förvärrades av kylan. Dessutom ville vi göra någonting annat i livet, men man fick alltid höra att man var för gammal, berättar Gunilla Fagerholm.

En slump
Att flyttlasset gick till just Kenya var i mångt och mycket en slump. Resebyrån som Gunilla arbetade för skickade henne och hennes man på en resa till Kenya som en premie för det arbete hon utfört. Väl på plats tyckte paret från Täby att landet var så hisnande vackert att de bestämde sig för att de ville bosätta sig där. De sålde sitt radhus och köpte 20 000 kvadratmeter mark bestående av vildvuxen majsåker som inte längre var i bruk. Innan de flyttade hade de utarbetat en färdig plan för vad de skulle sysselsätta sig med.
- Vi ville starta ett datorcollege och hade färdiga ritningar på hur det skulle byggas, säger Gunilla.

Läs hela artikeln i torsdagens papperstidning.

Sara Hasbar

sara.hasbar@ekuriren.se
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!