Gamla spårvagnar visas upp

På söndag är det dags för årets tågsläpp för alla museitåg och museispårvagnar. Lokalt har Östra Södermanlands järnväg och Museispårvägen öppet hus.

22 april 2016 15:17

I Malmköping öppnar museispårvägen upp vagnhallen och busshallen. Här finns möjlighet att se olika sorters gamla spårvagnar som tidigare har varit i trafik i olika städer i landet. En guide kommer att finnas på plats och berätta om spårvagnarna. Föreningen bakom museispårvägen kommer att bjuda på fika i det gamla stationshuset.

– Det känns bra inför säsongen. Det är alltid kul att öppna, säger Mona Hjelm, ordförande för Museispårvägen i Malmköping.

Museitrafiken mellan Malmköping och Hosjö startar dock först den 14 maj. I början och slutet av säsongen körs trafik på helgerna men under högsäsongen i sommar körs spårvagnarna dagligen. Sista turen för säsongen går den 28 augusti.

I Mariefred har Östra Södermanlands järnväg öppet hus. Kaféet är öppet och man får titta in i verkstäderna.

– Det är det som är avsikten med tågsläpp, att man får titta in bakom kulisserna, säger Örjan Karlsson, ordförande i föreningen.

Den första maj är sedan första dagen som tågen är i trafik. Sedan sker ett uppehåll i trafiken innan säsongen drar igång igen i mitten av maj och pågår till början av september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa