Kallsupar och vågor i årets triathlon

Många slöt upp för att heja fram deltagarna i Flens Triathlontävling under lördagen. Hög sjö, motvind och en nyfiken andfamilj mötte simmarna på första etappen.
– Det blev ett par rediga kallsupar och en stund trodde jag nästan vattnet i sjön skulle ta slut, säger hemmastjärnan Malin Lexell.

14 augusti 2016 12:57

Vattenytan vid Orrestaöbadet kokade vid lunchtid på lördagen när triathleterna gav sig ut på simningen och den första etappen i tävlingen. Trots solsken blåste det snålt och många tävlande stod och småhuttrade i sina våtdräkter på strandkanten innan start.

– Det var riktigt kallt i vattnet, men de slutade man tänka på ganska snart. Fram till första bojen och rundningen var det dessutom motvind och mycket vågor så då fick man ta i för att komma någon stans. Det blev däremot en skön surfresa tillbaka in mot land, säger Malin Lexell från Flen.

Hon har haft en intensiv sporthelg. På fredagskvällen ställde hon och kompisen Anna Elfwén upp i partävlingen Swimrun och vann. Lördagen vigde hon åt både simning och löpning. Under Flens triathlon tävlade hon i lagklassen tillsammans med David Wenell, som gjorde cykeletappen och Sabina Westerlund, som sprang slutsträckan på fem kilometer. Senare på eftermiddagen åkte hon upp till huvudstaden och sprang Midnattsloppet.

– Det känns riktigt bra och det har varit en toppenhelg. När man bara kör lite kortare distanser går det snabbt att ladda om och det var en kul avslutning att runda av lördagen med att springa en mil till mycket publik i Stockholm, säger hon.

Det är femte året som Flens Triathlon hålls och i år arrangerades tävlingen av Flens Friidrott tillsammans med Flens Sport och hälsa.

– Allt har funkat bra och det är kul att vi kan göra ett lopp som så många vill ställa upp i, säger tävlingsledaren Felicia Rydstedt som står på stranden och prickar av alla deltagare.

Flens Triathlon kan beskrivas som en miniatyrvariant av sportklassikern Iron Man. I helgens arrangemang tävlade både damer och herrar såväl individuellt, som i lag och stafett. 400 meter simning, 20 kilometer cykel och fem kilometer löpning krävdes för att få plakett och för de allra främsta även medalj och prispengar.

– Det är verkligen suveränt att vi kan ha en sådan här tävling i Flen. Hela upplägget är superbra fixat och extra kul med all publik förstås, säger Malin Lexell nöjt.

I damklassen segrade Jessica Högberg, från Göteborgs SK, medan Tobias Rosén, från Broby Goif vann guld i herrklassen.

Se resultat från Helgen tävlingar på:Triathlonflen.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Serrander