Caroline sköter Scotts blogg

Caroline Pettersson är sjuttonåringen som driver en av Sveriges största dansbandsbloggar. Hon drömmer om att bli journalist och om att åka på Dansbandsveckan i Malung i sommar.

26 maj 2010 07:02

Hemma hos Caroline Pettersson utanför Stjärnhov har det alltid spelats dansbandsmusik.

– Mamma och pappa har alltid dansat, berättar hon, så det har alltid varit det som har spelats hos oss, speciellt när vi städar. Men jag fastnade aldrig riktigt för någonting de lyssnade på. Sedan slog jag på Dansbandskampen på tv en dag när Scotts spelade och det sa bara ’klick’.

Det var i slutet av 2008 och i samma veva startade Caroline bloggen som i dag är en av Sveriges största dansbandsbloggar.

300 läsare om dagen

– Jag startade bloggen för att jag inte kände några fler som gillade Scotts. Att skriva på bloggen var som att skriva till en kompis, berättar hon. I dag har hon ungefär 300 läsare om dagen.

Tredje gången hon såg sina hjältar live kom två av de fyra musikerna fram och frågade om det var hon som var Carro.

– De frågade om jag var jag och sa att de gillade bloggen. Det var stort! Jätteroligt!

Caroline går andra året på gymnasiet i Flen. Hon går den samhällsvetenskapliga linjen med medieinriktning och drömmer om att bli journalist. Hon bor på landet utanför Stjärnhov och spenderar mycket tid vid datorn där hon arbetar med bilder och filmer till bloggen.

Har förändrat livet

– Bloggen och Scotts har verkligen förändrat mig och mitt liv, säger hon. Förut ville jag aldrig göra någonting. Jag ville bara vara hemma och umgicks mest med mamma och hade väldigt dåligt självförtroende. Allt det har ändrats, nu reser jag runt till olika spelningar och träffar jättemycket folk.

I sommar blir det mycket musik för Caroline som ser till att hinna med en Larz Kristerz-spelning under familjens husvagnssemester. Hon ska också besöka Dansbandsveckan i Malung innan gymnasiets sista år tar fart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!