– Det här är bra motion – för kropp, själ, hjärta och ben, sade han efter målgången.

184 orienteringsbitna veteraner samlades när OK Nalle och OK Tjärnens veteraner bjöd in till tävling. Deltagarna gjorde upp om förstaplatserna i fem olika distanser, mellan 1,7 kilometer och 4,2 kilometer långa.

– Det var en bra bana, men bitvis lite stenigt, sade Anita Ottosson efter sina 2,3 kilometer.

Hon kommer från Flen men bor i Nyköping sedan tio år tillbaka. Orienteringen passar henne då hon kan ta det i sin egen takt och tävla mot sig själv, samtidigt som hon njuter av den friska luften

– Att få vara ute i skogen är det allra bästa, enligt henne.

De flesta deltagarna har letat orange-vita skärmar i olika skogar i många år. Men i startfältet fanns också en debutant. Olle Andersson från Flen fyller 67 i vinter och efter att ha snackat orientering i bastun med sina vänner i flera år bestämde han sig för att ge det hela ett försök. Och det gav mersmak!

– Det blir nog fler veterantävlingar för mig, sade han upprymt efteråt.

Även Affe Lindberg från Flen, som ansvarar för veteranorienterarna i Västmanlands och Södermanlands hemsida, var nöjd med tisdagens tur i spåret. Enligt honom är det sociala en viktiga aspekt som lockar många till sporten.

– Vi har många ensamstående som sitter mycket själva i sina lägenheter. Det här är deras social sammanhang. Efteråt sitter vi ner och fikar pch pratar om hur det gick och så.