Vi har stämt träff på ett lokalt kafé och det går inte att ta miste på vem vi ska träffa. Amir Mohamed är en färgstark karaktär som med glädje i blicken och en officersmössa på huvudet tar emot oss.
Redan för fem år sedan figurerade Amir Mohamed i tidningen och mycket har hänt sedan dess.
Kvar finns den monumentala kärleken till musiken som genomsyrar hela hans varelse. Den grundlades i unga år med starka musikupplevelser i hemlandet Sudan och huvudstaden Khartoum.
– Det var ett ställe där de sjöng om Allah med sång och trummor. De skiljer inte på shia och sunni utan det är väldigt fredligt och ren islam. Ibland kunde folk börja gråta och jag kände sådan energi och blev starkare för varje gång, säger Amir Mohamed och slår sig själv för bröstet.
Det är tydligt att han brinner för musiken och han rör sig smidigt över flera olika musikgenrer. Han behärskar allt från reggae till pop och mellanösterninspirerad musik men känner sig mest hemma i den sudanska folkmusiken.
– Basen är grunden i min musik men jag spelar gitarr och trummor också. Arabiska är första språket i Sudan så därför kan jag det och jag är inte rädd för att spela olika stilar, jag har rytmen och kan det, säger han.
Han tar upp sin gitarr och spelar en Bob Marley låt i folkmusikanda. Känslan av reggaekungen Marley finns där men Amir Mohamed adderar sina egna textar om orättvisor han ser i världen i dag.
Slutresultatet blir en salig mix av musik från Jamaica, Östafrika samt mellanöstern.
Utmaningar som frilansmusiker till trots ser Amir Mohamed inga orosmoln på sin himmel inför framtiden. Tvärtom är han hoppfull och tänker fortsätta i samma anda och kämpa för musiken och sin familj.
– Familjen är grunden, jag får energi av mina barn och jag bor där de bor och stannar i Flen. Jag stressar inte i livet, säger han.
Redan i morgon torsdag kan den nyfikne se honom uppträda i Katrineholm och i april väntar en utmaning i Stockholm.
– Jag ska spela gitarr bakom den senegalesiske artisten Mamadou på Stallet i Stockholm. Jag är inte nervös med lite pirrigt är det och ett stort test. Jag har alltid varit själv tidigare när jag spelat gitarr så det blir spännande, säger han.
Amir Mohamed trivs i Flen men hoppas på mer samarbeten och ser en musikerbrist här.
– Det borde vara fler och jag vill skapa något här. I dag spelar jag en del på järnvägskaféet och för ABF. I sommar kanske jag gör en workshop här med trummor, säger han.
Amir Mohamed har inte legat sysslolös sedan tidningen senast träffade honom utan i stället inlett en rad samarbeten med organisationer däribland Åsa Folkhögskola i Sköldinge.
– Jag hjälper de somaliska eleverna med att spela bas.
Förutom alla samarbeten har han också dragit igång ett nytt projekt tillsammans med sin producent sedan 20 år tillbaka.
– Det heter General Bash Dan och det är mer modernt, mer elektroniskt. Jag gör det för att testa nytt och visa fler sidor av mig själv, men jag kommer gå tillbaka till folkmusiken mer och mer i framtiden, säger Amir Mohamed.
Här kan du lyssna på svängig världsmusik.