Brev skapar oro bland de Jongs hyresgäster: "Man känner sig hotad"

Flera hyresgäster i Malmköping har fått ett brev där de ombeds att inte svara på Hyresgästföreningens enkät om fastighetsskötseln gällande Wonna I de Jongs fastigheter. Brevet är undertecknat av Wonna I de Jong fastigheter.– Situationen börjar bli så pass obehaglig, säger en hyresgäst.

Flen2018-06-30 17:00

Tidningen har vid ett flertal tillfällen skrivit om missnöjet bland hyresgästerna i Wonna I de Jongs fastigheter i Malmköping, som nu ser ut att växa ytterligare.

För tre veckor sedan skickade Hyresgästföreningen i Flen ut en enkät till hyresgästerna där de blev ombedda att svara på frågor angående skötseln i respektive fastigheter. Men i förra veckan trillade det in ett annat brev i hyresgästernas brevlådor, som fick dem att känna både obehag och vrede.

I brevet, undertecknat av Wonna I de Jong Fastigheter med personal, avråds hyresgästerna att svara på enkäten:

"Vi ber Er att inte svara på Hyresgästföreningens enkät. Vi är övertygade om att de kommer att missbruka all information de får från Er och använda den för att skapa ett dåligt rykte för oss som fastighetsägare".

I brevet står också att journalister försöker att driva ett fult spel mot Wonna I de Jong och hennes familj som hyresvärdar.

Brevet har nu lett till kraftiga reaktioner bland hyresgästerna och flera har framfört vrede och oro i bland annat sociala medier.

En av hyresgästerna som tidningen talat med, känner sig hotad.

– Det känns som att detta är ett hot mot oss för att vi inte ska svara. Det står ju inte vad som händer om man svarar. Man tänker ju att man kanske blir utslängd. Det finns så stora problem att ta tag i och ingenting händer, säger hyresgästen som vill vara anonym.

En annan hyresgäst, som tycker att hela situationen har gått över styr, förstår inte hur en hyresvärd kan avråda sina hyresgäster från att svara på en enkät om fastighetsskötseln.

– Det är skrattretande att en professionell affärskvinna, som hon uppger sig vara, kan förmå sig att skicka ut det här i stället för att ta tag i de problem som finns. Situationen börjar bli så pass obehaglig nu.

Rolf Carlsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Flen, berättar att han inte är förvånad över brevet.

– Jag tycker helt klart att det är fel, men jag är inte alls förvånad.

Han tror att brevet är ett försök från fastighetsägaren att förhindra Hyresgästföreningen från att ta reda på vad hyresgästerna tycker om fastighetsskötseln. Men han vill försäkra samtliga hyresgäster om att ingen kan bli vräkt från sin bostad för att de väljer att svara på enkäten.

– Besittningsrätten kvarstår, man kan inte bli vräkt på grund av detta. Dessutom är det helt anonymt.

– Jag ser det nästan som ett hot från henne att hon inte vill att vi ska få reda på hur hon sköter sina fastigheter.

Brevet har nu skickats vidare till kontoret i Eskilstuna.

– Det är anmärkningsvärt att hon går ut med det på det viset. Jag har skickat det vidare till Eskilstuna där man ska titta på det. Vi får se hur de reagerar och agerar, säger Rolf Carlsson.

Tidningen har sökt och fortsätter att söka Wonna I de Jong Fastigheter för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!