Det har bara gått två veckor sedan Birgitta och Sten Larsson invigde den nya bowlinghallen i Flen, och bokningarna strömmar in. I dagsläget är man i full gång med att anställa dels två personer för att klara verksamheten, dels deras egen dotter som redan varit till stor hjälp för att driva bowlingen, och dels en utbildad kock och bartender.
– Men vi ställde oss frågan, vad ska vi göra med de anställda på sommaren? Vi brukar ju stänga när skolorna slutar. Så när vi fick frågan från golfklubben, kände vi att det här är ju ett jättebra läge, säger Birgitta Larsson.
Planen är att dra igång någon gång i maj/april nästa år. Eventuellt kommer de att köra båda verksamheterna parallellt ett tag, men det är inget som oroar Birgitta Larsson. Det löser sig. Hon ser fram emot att laga husmanskost till golfare och hon har ett stort matintresse sedan tidigare.
– Jag tycker det är jätteroligt! Sen blir det så bra med kocken vi nu ska anställa. Hon ska lära mig mer om hur man jobbar i ett storkök och hur man planerar, säger hon.
Birgitta Larsson tänker tillbaka på en tid för 25 – 30 år sedan, när hon själv, även om hon själv inte golfade, åkte till golfklubben för att äta, dricka, lyssna på trubadur och sedan ta taxi hem. Och kanske kommer trubadurkvällarna att komma tillbaka.
Men först ska de sätta sig in i golfarnas leverne.
– Vi måste lära oss deras sätt. När ska maten vara redo, när kommer de tillbaka efter sina golfrundor?