Disco på skridsko lockade storpublik till ishallen i Flen

På tisdagskvällen hölls det disco på is i GB-hallen. För fjärde gången färjades isen av discolampor och den kalla hallen fylldes av hög musik.

Flen2016-12-27 19:23

Direkt vid öppningen klockan 16 började bänkarna att fyllas med vuxna och barn som ivrigt trängde på sig sina skridskor. Evenemanget disco-on-ice har redan, efter bara tre kvällar, lockat storpublik till ishallen.

– Första gången var på sportlovet och redan då kom det mycket folk. När det var som mest åkte säkert 50-60 barn runt på isen, säger vaktmästaren på Hammarvallen Kristina Vennberg.

Hon är den som tog initiativ till evenemanget tillsammans med sina tre kollegor Uva Holm, Tommy Johansson och Christina Jonsson.

– Jag tittade runt vad andra ishallar runt om i landet höll för aktiviteter utöver hockey och konståkning. Vi håller öppet i stort sett varje dag men ibland är det ingen alls som kommer, säger hon.

Under tisdagen är inte det ett problem. Det är nästan fullt på isen. De minsta är inte många år gamla och de flesta föräldrar testar också att glida runt.

– De yngsta som kommer har varit ungefär två år. Då har vi små pandor och pingviner i plast man kan hålla sig upp emot för att inte ramla omkull. Den äldsta som kommit på discot var faktiskt en släkting till mig och hon är närmare 80 år, säger Kristina Vennberg.

Lokalinvånarna har visat ett stort intresse. I och med det ville kommunen göra det mer tillgängligt att testa på att åka skridskor.

– Tidigare har besökare fått ta med sig egna skridskor men nu har kommunen köpt in massor med skridskor som alla får åka med utan avgift. De finns från barnstorlekar enda upp till 45, säger hon.

Några av besökarna är Emil Cinderoth och Edvin Gejdeman, de susar förbi de andra besökarna i hallen.

– Vi är här säkert tre dagar i veckan och vi spelar båda hockey i Flens HC pojkar 06, säger Emil Cinderoth.

Vad tycker ni om discolamporna?

Det är riktigt roligt. Men även om det inte varit här hade vi ändå åkt.

Arrangörerna försäkrar om att disco-on-ice kommer att bli ett återkommande evenemang.

– Vi kommer ha det här en gång varje lov. Sportlovet, höstlovet, jullovet och även under hälsoveckan, säger Kristina Vennberg.

Kan man komma hit andra dagar?

Javisst. Vi håller öppet nästan varje dag och som sagt finns det utrustning att låna. Alla är välkomna och det enda som krävs är att man har hjälm på sig.

För att se hallens öppettider kan man gå in på kommunens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om