– Det är tyvärr förvånansvärt lågt, säger Pernilla Hagström, turismansvarig i Flens kommun.
Hon berättar att kommunen arbetar tillsammans med ortsborna runt om i samhällena i ett ortutvecklingsarbete som ska ge medborgarna en chans att få vara delaktiga och föreslå åtgärder för vad som kan förbättras i just deras område.
– Vi ger också bidrag till föreningen Sörmlandsleden varje år och marknadsför våra olika leder för att göra dem mer lättillgängliga för våra invånare och besökare, säger Pernilla Hagström.
Kommunen har även inventerat alla sina idrotts- och friluftsanläggningar, ett arbete som ska ligga till grund för framtida satsningar som exempelvis motionsspår.
Pernilla Hagström pekar på närheten till naturen och de åtta strandbad som finns som Flens främsta attraktioner.
– Vi har också ett aktivt friluftsliv och naturupplevelser med till exempel cykelleder, Sörmlandsleden och kanotleder, säger hon.
Mikael Berger driver Skebokvarn kanotcenter, ett av Sveriges tidigaste kanotcentra som varit igång sedan 1976. Han har inget annat än positivt att säga om kommunens stöd.
– När vi först var och tittade på huset 2010 ringde den förra näringslivschefen mig direkt när jag satt i bilen på väg hem. Att göra en sådan grej gör att man känner sig välkommen, säger han.
Han drev tidigare en liknande verksamhet på hemorten Södertälje och känner att kommunen i Flen gör allt den kan för att främja friluftslivet.
– Vi har det bra här, de gör många små saker för oss. Turismansvarige är väldigt drivande och de marknadsför oss via turistbyrån och på mässor, bland annat i Tyskland. Vi har också tagit fram en folder tillsammans.
En tredjedel av Mikael Bergers gäster kommer från länder som Tyskland och Nederländerna.
– Sen finns det alltid mer att önska men det finns det i alla branscher, säger han.