Flens skateplaza blir försenat – klart efter sommaren

Skateparken som ska vara belägen utanför stadshuset i Flen kommer inte vara klart förrän efter sommaren. Godkännande från Kungen och geotekniska undersökningar har skjutit upp byggnationen.

En gestaltning av Flen skateplaza framtagen av Pivotech.

En gestaltning av Flen skateplaza framtagen av Pivotech.

Foto:

Flen2017-04-05 15:44

I november rapporterade Eskilstuna-Kuriren att planerna med skateparken vid Prins Wilhelms torg gick vidare efter Kungen och konstnären till fontänen godkänt byggandet av parken.

Peter Israelsson, chef för kommunens samhällsbyggnadsförvaltning, berättade då att byggstarten var planerad till mars eller april i år.

‒Tyvärr är det så att flera oväntade händelser har gjort att vi måste skjuta upp byggstarten. Nu planerar vi att dra i gång med arbetet under eller precis innan semesterveckorna, säger han.

Delvis är det väntan på besluten från Kungen och konstnären som sköt upp arbetet men det är också undersökningar av marken.

‒Vi har gjort geotekniska undersökningar och i dem har det visat sig att grunden är dålig vid torget, säger Peter Israelsson.

Enligt förvaltningschefen har de nu samlat på sig allt underlag till upphandling och den planeras att gå ut veckan efter påsk. I den kommer det inte bara att ingå att bygga en skatepark.

‒I samma veva som byggandet av skateplaza byter vi beläggning på resten av torget. Vi vill att hela Prins Wilhelms torg ska bli en mötesplats och inte bara för skejtare. Nu ger vi hela torget att ansiktslyft, säger Peter Israelsson.

När blir arbetet färdigt?

‒Går allt enligt planen kommer det vara färdigt i september eller oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om