Här är Stockholmsparet som tar över cateringen

Storstadsstressen byttes ut mot svampfyllda skogar, och ett hus med en trädgård med mer frukt än vad de kan ta hand om. Här är (före detta) Stockholmsparet som tagit över cateringen i Flen – som nu går under namnet Dahlins catering.

Paret Dahlins planerar att gynna lokala producenter i närområdet.

Paret Dahlins planerar att gynna lokala producenter i närområdet.

Foto: Jens Worning

Flen2022-10-10 20:02

Det är inte första gången paret Andrej Dahlin, och Katarina Dahlin, tagit på sig kockförklädet och satsat på catering. I våras hade de en cateringfirma i Stockholm, och innan det hade Andrej lång erfarenhet som kock inom restaurangbranchen. 

– Min stora läromästare är Fredrik Eriksson, på Långbro världshus, som är en av de högsta hönsen när det gäller att ta ut Sveriges kockelit, säger han stolt. 

undefined
Det är inte första gången som paret Dahlin jobbar med catering, men det är första gången de gör det i Flen.

Han berättar att Stockholm var bra, men att han jobbade under högt tempo, och långa kvällar. Så pass att han knappt hann träffa Katarina.

– Då började jag tänka att man skulle satsa på catering i stället, säger Andrej Dahlin.

Men snart kände de att de var färdiga med Stockholm, och började i stället att leta efter ett hus på landet. De hade redan vänner i Flen, och snart köpte de ett hus i Skebokvarn, en stor omställning från storstadslivet. 

–Det är otroligt spännande att hamna tio mil från Stockholm, och känna skillnaden i tempot. Finns det ens något rödljus i Flen? frågar sig Andrej Dahlin och fortsätter:

– När vi flyttade hit började jag skicka ut jobbansökningar till olika ställen, och efter att ha arbetat lite med Matmattes företag, så mynnade det till slut ut i att Katarina köpte upp företaget.

undefined
Uppmärksamma Flensbor har säkert sett den nya cateringsskylten. Men verksamheten blir i stort sett samma. "Catering är catering", säger Andrej Dahlin.

Tempot i cateringverksamheten har varit allt annat än låg sen de kom igång.

– Vi började i slutet på juli och har kört hela augusti non-stop. Vi har garanterat lagt ner 700 timmar i augusti, säger han och fortsätter:

– Vi har tänkt att utöka med lunchlådor, till företagsparkerna runtomkring, men vi hinner inte som det är nu. Först måste vi anställa mer personal, säger Katarina Dahlin.

I dagsläget har man två stycken på gång att anställa, som kommer att jobba på timme till att börja med.

– Vi vill gynna de som bor och lever här, och anställa någon som bor i Flen. Det är mycket värt, och vi vill gärna ge någon chansen om vi kan, säger Katarina, och fortsätter.

undefined
I nuläget planerar man att ta in personal, som de gärna ser bor i Flen. "Vi vill gynna de som lever och bor här"

– Vi vill så gärna att cateringen ska leva vidare. Det vore så synd om det skulle läggas ner. Det finns ett behov av catering i Flen. 

Andrej Dahlin håller med om att cateringverksamheten behövs, och att om den försvinner så är det många, både företag och privatpersoner som skulle sakna den.

Andrej Dahlin är väldigt mån om att använda råvaror som är lokalproducerade i cateringmenyn. Dels vill han utnyttja lokala gårdsbutiker och råvaror . Bland annat använder man ostar från Jürss mejeri.

–Vill kunderna ha något väldigt lokalproducerat och ni är villiga att betala för det då blir det vår "creme de la creme"-buffé. Vi har ju en stor trädgård nu och jag har aldrig varit så lycklig. I år har vi inte hunnit ta hand om allt, men nästa år då blir det plommonsylt och marmelad på menyn, säger Andrej Dahlin.

undefined
Paret Dahlins planerar att gynna lokala producenter i närområdet.

Dessutom har paret ett väldigt stort svampintresse, och är överlyckliga över närheten till skogen. 

– Vi plockar inte bara kantareller kan jag säga, utan all svamp som går att äta. I år hinner vi inte, men i framtiden kommer det garanterat att finnas syltade kantareller på någon av bufféerna, säger han.

Paret verkar ha funnit sig bra i Flen, och pratar gott om kunderna och människorna de träffat.

– Alla är så trevliga och artiga och hjälpsamma. Det måste jag säga är otroligt fint, säger Katarina Dahlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!