– Det här kallas för full mudamis, det är en somalisk rätt som jag har gjort, säger Iftin Omar Osman stolt.
Hon pekar på en stor skål med bönsås och berättar att hon även haft i tomater, lök, salt och olivolja.
– Den är jättegod. Jag äter full mudamis varje fredag tillsammans med mofa, somaliskt bröd. Det är min favoriträtt.
Iftin Omar Osman har, tillsammans med de andra deltagarna i Knutprojektets hälsogrupp, lagat mat hela förmiddagen för att kunna dela med sig av sina favoriträtter. Bredvid henne står Khlod Alsabsabi med en skål tabouleh.
– Det här är som en sallad. Det äter vi ofta i Syrien. Det är persilja, tomat och bulgur i den. Det är väldigt hälsosamt, men det tar lång tid att göra.
Många nyfikna Flensbor som besöker mataffären denna dag tittar nyfiket mot bordet där hälsogruppen står. De små tallrikarna med smakprover går åt i ett rasande tempo och folk smackar belåtet. Akbar Hassan, som har varit med och gjort tabouleh, är väldigt nöjd med bemötandet.
– Det har varit mycket folk som tagit mat. De säger att det är gott. Många har tagit recept också, säger hon.
Varje person som går in på Coop får provsmaka både full mudamis, tabouleh och mofa, det somaliska brödet.
– Det är jag som har gjort brödet. Det är jättenyttigt, innehåller inget socker, säger Farhia Muhammat.
Knut-projektets hälsogrupp ses och lagar mat tillsammans varje fredag. Idén att de skulle dela ut mat på Coop kom från butikschefen.
– Han hade sett att vi brukar handla här varje vecka, så han bjöd in oss. Och det blev ju jättelyckat, säger Britta Jakubenko, hälsocoach på Knut-projektet.