Kvinnojouren Malva drivs ideellt och får varje kalenderår sedan 2011 en fast summa pengar av Flens kommun.
– Förutom det ekonomiska bidraget har vi var femte vecka träffar med olika enheter i kommunen. Det är en öppen och bra dialog och samarbetet med socialsekreterare är väldigt bra, säger Ulla Forsberg som arbetar heltid på Malva.
Hon tror att undersökningar som Kvinnofridsbarometern kan hjälpa jourerna i sitt arbete, men gillar inte att kommunerna ställs mot varandra.
– Man måste ta alla svar med en nypa salt, det beror mycket på frågeställningarna. Det handlar om ekonomi också och Flen är en liten kommun som måste göra prioriteringar och vissa saker är det lagstadgat att det ska finnas pengar till.
Samtidigt tycker hon att problemet med kvinnofridsbrott får kosta.
– De som säger att det inte finns pengar kan se till alla de kostnaderna som kommer med våldet i nära relationer och som kostar samhället en massa.
För att stävja våldet mot kvinnor och barn ser Ulla Forsberg en självklar måltavla.
– Man måste ta tag i förövaren och tala om vad som gäller om lagar och regler. Rättsväsendet ska se till att lagen efterföljs mycket hårdare.
Dessutom tycker Ulla Forsberg att bevisbördan väger för tungt på den utsatta kvinnans axlar.
– I dag behövs mycket bevis om en kvinna anmäler en man, helst ska det finnas fotobevis, vittnen och läkarutlåtanden. Och den psykiska misshandeln går inte att bevisa men den är lika hemsk som om man slår någon.
När en kvinna inhyses på jourboendet är det bara en tillfällig lösning och häri identifierar Ulla Forsberg en stor utmaning.
– Under lång tid har det varit svårt att få plats på boenden men nu finns det tomma platser. Jag tror det delvis beror på bostadsbristen som råder och kvinnorna som behövt boende våga inte lämna relationen för de har mycket svårare att få försörjningsstöd nu.