– Jag har precis varit i kontakt med biträdande rektor. Det blev lite oro precis när det hände, med vad hon vet är det ingen efteråt som har behövt något stöd i någon form, berättar Jessica Tallklint Lundqvist som är enhetschef för säkerhetsfrågor på barn-, utbildnings och kulturförvaltningen och fortsätter:
– Men med tanke på vad som hänt i Örebro så väcker ju en såhär sak stor oro hos personalen. Det känns ändå bra, att vi kommit en bit med det här arbetet och hur vi ska agera.
Personen som kom åt larmet var inte ens i tjänst, hur kan det komma sig?
– Vi använder en app som är installerad i telefonen som alltid är aktiv. Det är klart att den mänskliga faktorn finns ju med även fast man är ledig. Jag vet inte de exakta detaljerna kring hur det gick till, säger hon.
Vad gör ni nu?
– Vi följer ju alltid upp händelser för att se vad vi kan lära oss utav det här. En fråga vi behöver ställa oss är ju hur den här falsklarmningen kunde ske, och det är ju något som vi behöver titta vidare på såklart.
Hur lång tid tog det innan det kunde konstateras att det var falskt?
– Inom några minuter bara. Men eftersom personen inte var i tjänst var vi tvungna att få tag i vederbörande innan vi kunde konstatera att det var ett falsklarm.
Vad tänker du om det?
– Det var verkligen skönt att det var falskt. Det är vi tacksamma för, såklart.
Polis hann inte kallas till platsen.