Majas förslag på klimatsmart mat

Maja Söderberg, klimatstrateg och matskribent, anser att våra matvanor påverkar klimatet. Bra val i köket ur klimatsynpunkt är i första hand att laga mat med närproducerade råvaror och välja råvaror det är säsong för.

Flen2009-06-11 06:30

När Maja Söderberg var i Flen gav hon dessa klimatsmarta middagstips till Kurirens läsare:

– De första, efterlängtade nypotatisarna är här! Så här års äter jag helst nypotatis till både lunch och middag och blir det någon över skär jag den och lägger på smörgåsen tillsammans med lite nyskördad sallad, rädisor och gräslök. Den här potatissalladen utgör tillsammans med bröd en komplett måltid, men att servera den tillsammans med grillade fiskpaket är ljuvligt.

Ifall grillvädret sviker så går fisken också bra att tillaga i ugnen.

Läs recepten i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om