Maria, som av säkerhetsskäl inte utger sitt efternamn, på Malva ser en dubbel problematik med det digitala kedjebrevet som cirkulerar.
– Det är hemskt för den som blir utsatt som dessutom blir filmad och att det görs en "rolig grej" av det. Men även killarna hamnar i något som de allra flesta troligen vet är något som de inte får göra. Man gör det för trycket, säger hon.
– Det är en viktig aspekt att vi tittar på hur man blir förövare. Det är enkelt att bli det även om man inte är så som person.
Malva har sedan i höstas en en tjejjour med tillhörande stödchatt och snart kommer den få sällskap av en killjour. Det digitala kedjebrevet visar behovet av en jour även för killar menar Maria.
– Killar behöver hjälp med hur man är mot varandra och hur man står emot. Det är jättetufft att säga nej när man är i en ålder där man försöker passa in.
Det viktigaste i vägen framåt, enligt Maria, är kommunikation. Hon märker ofta att såväl föräldrar som skolor inte vågar ta jobbiga samtal och att man blundar för en obekväm verklighet.
– När vi är ute och pratar om relationer så märker vi att även om man är överens om att det här är ett problem i samhället i stort vill man inte se att det gäller ens egna.
"Inte våra barn eller inte i vår skola", upplever hon att många tänker.
– Om vi ska kunna förebygga det här måste vi våga lyfta det. Vi måste prata om hur vi är mot varandra och vad det innebär att göra saker man inte vill. Våga säga nej!