Marknad med maten i fokus

I går arrangerade Sörmlands matkluster en matmarknad. Men marknaden, som är en nyhet på Fest i Flen, kunde ha fått en bättre start.

FLEN2009-06-12 20:38

Delikatesserna avlöste varandra på marknadsborden på Violentorget i går. Där fanns bland annat sörmländsk ost, honung, biscotti, marmelad och saft. Trots det var kunderna få.

– Vi har sålt en grej på en timma. Det är ingen hit kan man säga, sa Boris Ottosson.

Ekologiska hasselnötter

Han sålde tillsammans med sina barn David och Daniella ekologiska hasselnötter från Italien. Trots att försäljningen gick trögt i regnet gillade Boris Ottosson idén att ha en matmarknad.

– Den är suverän. Det finns så mycket mat som produceras i Sörmland. Sörmland kunde bli ett matmecka för här finns ju både ost- och vinproduktion. Själva importerar vi nötter men de odlas ju inte här, sa Boris Ottosson.

Vid marknadsståndet bredvid stod Karina Lundström från Näsets Vedugnsbageri.

– Vi får göra det bästa av situationen. Vi kan ju inte få det att sluta regna, sa hon.

Riktig mat

Även Karina Lundström gillade idén med en matmarknad.

– Man kan träffa människor och köpa riktig mat. Om det bara hade varit solksken tror jag att det hade kommit mycket folk, sa hon.

Under seneftermiddagen och kvällen anordnades också en kockduell på Violentorget. Det var Christoffer Florén från Yxtaholms slott, Musse Sellidj från Plevnagården och Nedzad Mehonjic från restaurang Loftet som tävlade. De fick korgar fyllda med samma råvaror, många lokalproducerade, och skulle sedan göra en för- och en huvudrätt. Det blev Musse Sellidj som vann duellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!