"Jag har varit nära att ge upp och lägga ned"

Få har drabbats lika hårt av pandemi och restriktioner som Mecit och "Mozzan". Nu planerar kommunens enda nattklubb att återvända med besked: "Vi kommer ha fler och olika typer av evenemang här", säger Mecit Özturk.

Mecit Özturk berättar att uppemot 80 personer besökte "Mozzan" när första helgdagen när restriktionerna släppte.

Mecit Özturk berättar att uppemot 80 personer besökte "Mozzan" när första helgdagen när restriktionerna släppte.

Foto: Seda Aksoy

Flen2022-02-26 19:02

Pandemins stormvågor har under de senaste veckorna så sakteliga börjat mojna. Mycket har under de två senaste åren försvunnit men också mycket står kvar. Kommunens enda nattklubb är en av verksamheterna som har klängt sig fast vid masten och med möda klarat livhanken.

undefined
Mecit Özturk berättar att uppemot 80 personer besökte "Mozzan" när första helgdagen när restriktionerna släppte.

– Det har varit tufft – det har varit jävligt tufft. Jag har varit nära att ge upp och lägga ned flera gånger, säger Mozzarellas ägare, Mecit Özturk.  

Under de svåra stunderna har han lyckligtvis haft saker att klamra sig fast vid. Restaurangen har Mecit Özturk haft, byggt upp och kämpat med i snart 17 år – ett hjärteprojekt han inte gärna skiljs från i första taget.

Efter nästan två decennier bakom bardisken har han också hunnit knyta en hel del band – band som i svåra tider har märkts som vibbrationer i mobilen – som nyspritade och symboliskt utsträckta händer från gäster och bekanta. 

– Många hörde av sig och försökte göra vad de kunde för att jag skulle kunna finnas kvar. Det värmer och gör att man vill kämpa på mer. 

Nu står "Mozzans" dörrar återigen på vid gavel och människor har redan hittat dit i mängder som påminner om tiden före pandemin. Men Mecit Özturk hoppas inte bara på att vara tillbaka, han vill vara tillbaka mer och oftare än tidigare. 

undefined
Mecit Özturk vill gärna tacka alla som visat honom stöd under pandemin.

Framåt sommaren är tanken att restaurangen ska ha både lunch- och kvällsöppet, varje dag i veckan. Dessutom planerar Mecit Özturk att fullproppa helgerna med allt från trubadurer till DJ:s och karaokekvällar. Idén är att erbjuda något som passar alla, minst en gång i månaden.

– Jag var orolig för att folk skulle vara rädda och inte våga komma hit, men det har släppt nu. Det är många som har haft det tråkigt, instängt och vill kunna gå ut och umgås.

Under pandemin har Mecit Özturk haft fullt upp med att få Mozzarella och få pizzeria Maximums i Vrena att överleva. Det har båda gjort och nu kan han därför blicka framåt. Personligen ser han mest fram emot att kunna återgå till sina rutiner och ge tillbaka till alla de som inte kunna besöka Mozzarella och stöttat honom under den gångna tidens allt svåra.

– Jag vill tacka alla flensbor som försökt hjälpa till från mitt hjärtat, säger han och lägger till:

– Över 17 år är inte en kort tid, man har känt många sedan de var små, det är till dem jag vill ge tillbaka!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!