Mozzarella utsatt för inbrott och vandalisering

Restaurang Mozzarella har under helgen utsatts för inbrott och skadegörelse. "Vi får undersöka om det finns film från övervakningskameror, som vi kan titta på", säger Peter Göransson vid polisen.

Mecit Özturk tackar för allt stöd. Arkivbild.

Mecit Özturk tackar för allt stöd. Arkivbild.

Foto: Seda Aksoy

Flen2023-09-12 16:43

Det var under natten mellan fredag och lördag som restaurang Mozzarella i Flen drabbades av ett inbrott. Någon eller några har på okänt sätt brutit sig in i lokalen där man ägnat sig dels åt skadegörelse och dels åt stölder. Det är skador på inventarier, på toaletten och på flera ställen i lokalen. Även en spelautomat har vandaliserats och flera föremål har stulits. Det handlar framförallt om alkohol, men även om annat stöldgods.

– Vi får undersöka om det finns film från övervakningskameror, som vi kan titta på, kommenterar kommissarie Peter Göransson vid polisen i Katrineholm, Flen och Vingåker.

Ägaren Mecit Özturk vill inte ställa upp på en intervju i dagsläget men berättar att verksamheten håller stängt tillsvidare. Via Facebook tackar han dock för det stöd som han och hans kollegor har fått de senaste dagarna:

"Vill tacka alla som bryr sig om oss, ringer, eller skriver till mig om vad som hände på Mozzan eller om det har hänt nånting med oss i personalen. Ville meddela om att det har varit ett inbrott och skadegörelse i lokalen under natten då vi hade stängt redan och gått hem. Alltså ingen skada har träffat oss i personalen", skriver han i ett inlägg.

I nuläget är det oklart när den kan öppna igen.                                      

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!