Ibtsam Raba, 55, har haft Raba restaurang och catering öppet i tre månader nu.
– Jag satsade och öppnade och det gick hem, utbrister ägaren.
Ibtsams son skötte restaurangen förra sommaren men bor nu i Stockholm. Mamman siktar på att fortsätta verksamheten året om.
– Jag hittar inte jobb så jag måste fortsätta här, säger hon.
Ibtsam är palestinier född i Kuwait och har tillfälligt uppehållstillstånd.
– Jag har varit bosatt i Hälleforsnäs i snart 16 år, men fick inte uppehållstillstånd förrän efter 14 år.
Tillsammans med sin man håller Ibtsam öppet alla dagar utom tisdagar, och serverar palestinska läckerheter.
Lunchgästen Sture Landhage, 86, tycker det smakade jättebra.
– Jag är ovan med den här sortens mat, berättar han.
– Jag vill inte sälja kebab, utan servera många olika rätter, förklarar ägaren.
Färska piroger med spenat och feta, friterad blomkål, falafel, och ris med kyckling är några av rätterna på menyn.
Ibtsam Rabas man Ahmed, 67, är bagare och gör pirogerna som är en stor kundfavorit. Att kunna erbjuda glutenfri mat och rätter fria från nötter är viktigt för Ibtsam och Ahmed. På lördagar slår paret på stort och dukar upp buffé.
– Det är fullt med folk här på lördagar och jag oroar mig över hur alla ska få plats, särskilt på vintern.
Restaurangägaren är inte orolig över att det inte ska dyka upp kunder. Hon är social, tycker om att hjälpa andra, och har ett stort kontaktnät.
– Jag fick ett erbjudande om att flytta till Eskilstuna men tackade nej – alla mina vänner bor ju här!