Ny restaurang öppnar i stationshuset under året

Tre hyresgäster är sedan tidigare klara att flytta in i stationshuset under året och en fjärde ska det bli. Just nu står det mellan två etablerade restaurangägare i Sörmland. "Det kommer bli lyckat oavsett vem av dem som drar det längsta strået", säger Perra Hermansson, vd på FKAB.

En restaurang kommer att öppna i stationshuset. Just nu står det mellan två etablerade restaurangägare.

En restaurang kommer att öppna i stationshuset. Just nu står det mellan två etablerade restaurangägare.

Foto: Matilda Lantz

Flen2024-01-04 18:05

I oktober skrev tidningen om att ett taxibolag, bussbolaget Nobina och polisen kommer bli nya hyresgäster i stationshuset i Flen. Även en restaurang kommer att öppna och tidigare stod det mellan två sörmländska restaurangägare. Så är fallet fortfarande.

– Det pågår fortfarande, jag kan inte avslöja något än, men vi är väldigt nära en lösning så jag skulle kunna tro att det finns information om det om ett par månader. Än är det inte klart vem som kommer få avtalet, säger Perra Hermansson, vd för Flens Kommunfastigheter AB och fortsätter:

– Det är två bra aktörer som är etablerade i Sörmland så jag tror att det kommer bli lyckat oavsett vem av dem som drar det längsta strået.

Kan du avslöja någonting om vad för restauranger det rör sig om?

– Nej, det kan jag inte göra. Men det är ingen pizzeria i alla fall, säger han och skrattar.

Hyresgästerna är tänkta att flytta in under året. FKAB har redan beviljats bygglov och är för tillfället i slutfasen av processen.

– Vi håller på och projekterar nu. Vi vet i stort sett hur stationen ska se ut invändigt så det är inga konstigheter. Vi hoppas att det ska vara klart i slutet av februari eller i början av mars. Därefter kommer vi gå ut på en upphandling för själva entreprenaden, säger Perra Hermansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!