Nya krögare på Flens golfklubb

Att driva en egen restaurang har varit kompisarna Linda Jonasson Amanns och Fredrik Thörnbergs dröm i många år. Snart blir drömmen verklighet – bara den sista finishen fattas innan paret öppnar Flens golfklubbs restaurang Caddy Shack.

Flen2016-04-07 14:34

Det som en gång var Norrtorps gamla ladugård är sedan många år omvandlad till klubbhus med restaurang. Gräsmattorna breder ut sig runt byggnaden och från krogens panoramafönster glittrar Torpsjön på avstånd – ett vackert ställe att gå en golfrunda på.

Men Linda och Fredrik har knappt hunnit njuta av den fina utsikten och spela golf har inte heller varit aktuellt. Prio ligger i stället på att få allt klart till starten för golfsäsongen. Med 25 år i branschen, varav många år på de populäraste krogarna i Stockholm, har de stor erfarenhet med sig i bagaget för att starta eget.

– Det ska bli jättekul och spännande. Vi håller på att fixa det sista nu, i dag kommer målare som ska måla om övervåningen. Den har inte använts förut, men vi planerar att få rum med cirka 45 gäster där uppe, säger Fredrik som växte upp i Tystberga och började krogkarriären som servitör på Bomans hotell i Trosa.

Efter ett par år gick flytten till Stockholm, där han bland andra fick Linda som arbetskamrat.

– Vi har jobbat tillsammans på många ställen, på Lejondals slott, Seglarhotellet i Sandhamn, Restaurang Prinsen och Zink Grill. Tanken på att vi skulle arrendera något har funnits länge, men vi har inte hittat något som passat perfekt – förrän nu.

Omgivningarna och restaurangens storlek avgjorde att Linda och Fredrik bestämde sig för att satsa.

– Vi har plats för 50 gäster ute, 50 inne och 45 för slutna sällskap på övervåningen – det känns greppbart för oss. Och för dem som inte vill komma hit, men ändå vill ha vår mat, kommer vi att ha catering, säger Fredrik.

Allt är som sagt inte spikat än men i planeringen finns tankar på att ha frukostalternativ fram till lunch då dagens av fisk, kött eller sallad bland annat står på menyn. På eftermiddagen tar à la carte över med klassiska rätter som biff Rydberg, golfburgare och rimmad lax.

– Ambitionen är att råvarorna, så mycket som det är möjligt, ska komma från sörmländska och lokala leverantörer. Och vi hoppas att även affärslunchgäster, turister och andra från trakten upptäcker vår mat och service och vill komma hit, säger Linda.

Under säsongen blir det också temakvällar med allt från vinprovning till mors dagsfirande, karibisk fest och kräftskiva. Och vill man ha en dagkonferens finns plats för cirka 30 personer i ett hus vid sidan om klubbhuset.

– Den 31 oktober är det slut på golfsäsongen och då stänger också vi. Men om allt har gått enligt planerna blir det också ett julbord, säger Fredrik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om