Idén föddes för nÄgra Är sedan nÀr han grÀvde om sin komposten och upptÀckte de smÄ pÀrlorna bland massorna och insÄg att det var sniglarnas Àgg.
â Efter det har jag lĂ€st om en snigeluppfödare i Danmark som gör svindyr kaviar av snigelĂ€gg, som serveras pĂ„ fina restauranger. Och i Frankrike finns det ocksĂ„ â men dĂ„ Ă€r det inte frĂ„n mördarsniglar, berĂ€ttar WĂ€tterbĂ€ck och fortsĂ€tter:
â Men tĂ€nk om mördarsniglarna har nĂ„gon riktigt bra grej som vi kan vara glada för! Jag sĂ„g framför mig julen i stugan, med lite Ă€gghalvor med snigelkaviar och en dillkvist pĂ„.
SÄ nÀr han hittade ett par samlingar mördarsnigel Àgg under nÄgra odlingshinkar i dagarna passade han pÄ. Nu ligger de i en burk med saltlag i kylskÄpet.
â Barnen blir inte jĂ€tteglada nĂ€r de öppnar och ser dem, medger han dock.
SjÀlv Àr han desto mer entusiastisk och har bestÀllt hem en flaska Chablis som han tycker Àr god, men egentligen lite för dyr. Den ska fÄ ackompanjera den eventuella delikatessen om nÄgon vecka nÀr smakprovet ska ske. NÀr han Àr helt sÀker pÄ att innehÄllet i Àggen har dött.
â Jag tĂ€nker att det skulle kunna vara som forellrom, fast med lite hĂ„rdare textur.
NÀr han först skrev om sitt pÄhitt pÄ Facebook trodde mÄnga att han skÀmtade, men de hade fel.
â Och jĂ€klar va mĂ„nga gubbar som spyr jag fick som reaktion pĂ„ inlĂ€gget. Oj oj oj!