Genom Sörmland arrangerades på söndagen Aptitrundan. Matklustrets olika mathantverkare höll öppet för att på ort och ställe ge intresserade en inblick i hantverksmässig matproduktion.
Givetvis bjöds besökarna också på aptitbitar.
Till Jürss mejeri i Flen rullade en strid ström med ostfrälsta. Faten med Sörmländsk ädel och kittosten Oppunda fick fyllas gång på gång.
– Jag läste om Aptitrundan i tidningen och nu är vi på väg och gör i förväg utvalda stopp, sa Ewa Straméus som till vardags arbetar med mat i grossistledet.
Från Södermalm i Stockholm hade resan startat på förmiddagen.
Kerstin Mannkvist, Eskils tuna, hade varit vid Printz bageri i Stallarholmen och Warbro kvarn i Sköldinge innan ostförrådet fylldes på från Jürss.
– Fantastisk, tyckte hon om Aptitrundan. Till söndagsmiddag blir det fisk.