När riksväg 55 byggdes om till 2-1-väg flyttades korsningen in till Hörnstugan några hundra meter söderut och är nu en fyrvägskorsning, där avfarter mot Hörnstugan och Fornbo ligger. Mot Flenhållet är sikten väldigt kort.
– Jag vet inte hur många gånger vi fått backa tillbaka för att det kommer en bil när vi ska svänga vänster mot Malmköping, säger Ida Bouvin.
– Det är precis innan det blir tvåfiligt igen, vilket gör att folk ju gasar på för att köra om. När vi kommer ut på vägen ligger inte vi i 100 kilometer i timmen, utan det tar ju en stund att komma upp i fart. Folk lägger sig och tutar och blinkar med helljuset bakom, säger Ida Bouvin.
Ove Fröberg håller med.
– Jag förstår inte varför folk har så bråttom? Folk kör om en i vägrenen till och med, säger Ove.
Än så länge skjutsar de dottern Tuva, 4 år, till förskolan men de känner en oro inför framtiden.
– Busshållplatsen ligger på andra sidan vägen, vilket gör att man måste gå över 55:an för att komma dit, vi kommer väl få fortsätta skjutsa till skolan. Eller så får vi överväga att flytta, säger Ida.
Att promenera längs med gång- och cykelvägen in till Malmköping är också ett jobbigt moment för familjen.
– Då kommer man med barnvagn, barn och hund och ska ta sig över när bilar kommer i hastigheter långt över 100 kilometer i timmen. Man har satt andan i halsen några gånger, berättar Ida.
– Ibland brukar jag springa över först och kolla läget, eftersom man ser lite längre om man står på andra sidan vägen och sedan vinka över de andra när läget är lugnt, säger Ove.
Än så länge har det inte hänt någon olycka, något som förvånar familjen.
– Människor kommer i hög fart från Flenhållet, som man har väldigt dåligt sikt till och det finns ingen varning för korsning, det är egentligen otroligt att det inte hänt något än, säger Ida.
– Vi hör bilarna från vårt hus. Ibland låter det som att det är ett viggenplan som kör på vägen, det är otroligt höga hastigheter, speciellt på sommaren, säger Ove.
Familjen önskar att man kunde göra något för att göra korsningen säkrare.
– Fartkamera, varna för korsningen eller sänka hastigheten, då skulle det bli bättre. Som det är nu känns det som att man sätter livet till för att komma ut på vägen, säger Ida.
– Det är rätt sjukt att man någonstans vänjer sig vid att ha det såhär, säger Ida.
Trafikverkets chef för åtgärdsplanering Ivan Andic känner inte till problemen med korsningen, men ser gärna att ärendet kommer in till Trafikverket om man upplever problem som exempelvis dålig sikt.
– Vi jobbar systematiskt med de ärenden som vi får in och tillsammans med Region Sörmland som är planupprättare beslutar vi var brister finns och vad som behöver åtgärdas.
Han känner inte till att korsningen ska ha dålig sikt.
– Inte vad jag känner till nej. Men när vi bygger en ny väg så ska det förstås vara en förbättring, inte en försämring. Om det finns en uppenbar risk så ska vi åtgärda det, säger Ivan Andic på Trafikverket.