Rättegång kring våldtäktsförsök i Flen

Under måndagen avslutades förhandlingarna kring mannen från Flen som är misstänkt för flera grova brott. 9 december kommer domen från Nyköpings tingsrätt och tills dess sitter han fortsatt häktad.

Flen2016-11-28 16:39

Försök till våldtäkt, sexuellt ofredande, övergrepp i rättsak och våld mot tjänsteman är några av de brott som mannen åtalades för i slutet av oktober. Nu har alla vittnen hörts och domen faller om en och en halv vecka.

– Jag yrkade för ett fängelsestraff på 1 år och 9 månader. Jag tycker att det inte ska finnas något annat alternativ än det för dessa brott, säger åklagaren Sofia Gullbrandsson.

Mannen har suttit häktad sedan den 11 oktober.

– Han kommer att sitta fortsatt häktad. Jag yrkade att det finns en fara för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet om han släpps och efter enskild överläggning bedömde tingsrätten detsamma, säger hon.

Enligt Sofia Gullbrandsson har rättegången gått enligt planen.

– Alla vittnen har hörts och nu tycker jag att det finns själ för att rätten ska välja att gå i min linje, säger hon.

Mannen dömdes redan 2014 för flera andra brott i tingsrätten. Misshandel, olaga hot, hot mot tjänsteman, skadegörelse och ringa narkotikabrott. För dessa dömdes han till fyra månaders fängelse. 2013 dömdes han även för olaga hot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om