Supersportis blir mer poppis

Hela veckan arrangeras evenemanget Supersportis runt om i kommunen. På tisdagen besökte Eskilstuna Kuriren morgonpasset i sporthallen i Flen.

Flen2017-01-24 06:00

Trots det tuffa vädret hade en grupp barn och ungdomar samlats i sporthallen på tisdagsmorgonen.

‒Nu på morgonen kom det 14 barn till Flen. Vi är riktigt nöjda. Det är fortfarande mer än av som kom på höstlovets träffar, berättar Anton Vallgren som är idrottskonsulent på Sörmlandsidrotten.

Aktiviteten är arrangerad av Sörmlandsidrotten och de som får delta är barn mellan sju och 12 år. Evenemangen går ut på att eleverna under två timmars tid blir undervisade i fyra idrotter av lokala unga ledare. Första Supersportis för sportlovet hölls under måndagen.

‒Totalt i Malmköping, Flen och Hälleforsnäs kom det ungefär 80 personer. Det är lagom. Vi får plats med ungefär 60 personer åt gången i varje hall, berättar Anton Vallgren.

Under tisdagen fick ungdomarna testa på fyra olika sporter - fotboll, golf, innebandy och taekwondo.

‒Det viktigaste med taekwondo är att förstå att sporten inte handlar om att slåss, berättar Agnes Manninen, 15 år, som instruerar ungdomarna när de samlas i en ring.

Under de minuterna som hon har undervisat har barnen fått lära sig några av grunderna i sporten.

‒De har fått lära sig att buga åt varandra och några grundläggande slag och sparkar, säger hon.

Efter intensiva tjugo minuter är det drickapaus. Sen är det dags att byta sport.

‒Vi vill att barnen ska få testa på så mycket som möjligt och se vilka olika möjligheter det finns i sporten här i kommunen, berättar Anton Vallgren.

Han berättar att i Katrineholm har de Supersportis en gång i veckan under en period på tio veckor.

‒Här i Flen kände vi att behovet inte är lika stort. Det finns många aktiva föreningar som håller på varje vecka. Då är det i stället viktigt att de får testa på lite smalare sporter, så som taekwondo.

En av deltagarna är tioåriga Ina Pierre. Hon bor inte i Flen utan i Linköping, men är och hälsar på under sportlovet och passade på att delta.

‒Jag är och hälsar på mormor och morfar. Det är jätteroligt med Supersportis. Fotboll har varit det roligaste hittills och jag spelar fotboll annars också, berättar hon innan hon ska testa på att spela golf.

Arrangemanget kommer att fortlöpa under hela veckan. Tre träffar hålls varje dag i Flen, Malmköping och Hälleforsnäs. På fredag kommer barnen som delta även få testa på att åka skridskor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om