Tonåring allvarligt skadad efter fall från tak i Flen

En tonåring har förts till sjukhus efter att ha ramlat ner från taket på Stenhammarskolan i Flen natten till onsdag. Enligt polisen ska skadeläget ha bedömts som allvarligt.

Flen2024-06-26 08:18

Klockan 00.01 under onsdagen kom larmet om olyckan i Flens kommun. En tonåring ska ha ramlat ner från skolans tak och i nuläget finns ingen misstänkt för något brott.

– Det ska ha varit en person som var ensam på taket. Vi var inte på plats från början utan det hela har hanterats som ett vårdärende från start, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen i region Öst. 

Det är ännu oklart exakt vilken höjd personen föll ifrån. 

Tonåringen fördes sedan med ambulanshelikopter till sjukhus och skadeläget ska enligt polisen ha initialt bedömts som allvarligt.

Polis kommer inleda en förundersökning gällande vållande till kroppsskada, även en brottsplatsundersökning kommer att genomföras på plats under dagen.

– Vi kommer att ha kriminaltekniker på plats för att undersöka platsen närmare. Sen kan det vara så att vi pratar med vittnen för att få en bättre bild över vad det är som egentligen har hänt.

Polisen kan i nuläget inte kommentera skadeläget ytterligare utan hänvisar till sjukvården. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!