Ställ dina frågor direkt till Munter (S) och Dahlin (M)

Det är bara dagar kvar till valet och många känner sig fortfarande osäkra på hur de ska rösta. Nu anordnar tidningen en digital frågestund där ansvariga politiker svarar på läsarnas frågor i en direktsändning på onsdag klockan 12. Vad vill du att Ann-Charlotte Munter (S) och Emma Dahlin (M) ska svara på?

Ann-Charlotte Munter (S) och Emma Dahlin (M) svarar på läsarnas frågor i direktsändning.

Ann-Charlotte Munter (S) och Emma Dahlin (M) svarar på läsarnas frågor i direktsändning.

Foto: Montage

Flen2022-09-05 18:03

Många frågor! Det är kontentan när både kommunalråd Ann-Charlotte Munter (S) och oppositionsråd Emma Dahlin (M) sammanfattar vad de hoppas inför tidningens frågestund.

– Jag älskar att svara på frågor, säger Dahlin, men medger att det alltid är lite nervöst med rena faktafrågor.

Den senaste tiden har de båda, som kandiderar till posten som kommunstyrelsens ordförande, varit ute och träffat väljare under sina pågående respektive valkampanjer och lyssnat till deras funderingar och fått en uppfattning om vad de funderar på.

– Det har varit lite olika frågor, som skolfrågor och om äldreomsorgen. Ibland handlar det om trygghet eller klimat och miljö samt hur man vill lyfta kommunen, säger Munter.

När partierna är ute och knackar dörr kan det vara svårt för väljarna att finna sig i den lite överraskade situationen. Nu hoppas både tidningen och politikerna att väljarna ska ta sig tid att formulera sina funderingar.

– Det ska bli roligt. Det är bra att det finns lite olika former för oss att presentera vår politik och för väljarna att ställa sina frågor, säger Munter.

Emma Dahlin (M) håller med.

– Jag hoppas att det kommer mycket lokala frågor, om sådant vi verkligen kan påverka här, säger hon.

Emma Dahlin (M).
Emma Dahlin (M).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!